Skip to main content
Varastovalikoimassa on vara valita
Tilaa uutiskirje

Vastuullisuus

Meille on tärkeää huomioida toiminnassamme ympäristötietoiset markkinat.  Toimituksemme ovat tehokkaita: ne vähentävät kuljetus- ja varastointiresursseja, koska tuotteet toimitetaan varastoltamme suoraan asiakkaalle. Tehdastilaukset toimitamme suoraan tavarantoimittajalta asiakkaalle. Tavarantoimittajamme ovat tarkkaan valikoituja Euroopan johtavia valmistajia.

Tavaran­toimit­tajiemme vastuullisuus

Unilin säästää joka päivä 4 000 puuta

Unilin käyttää 100-prosenttisesti kierrätettyä puuta lastulevyn ja MDF:n valmistukseen. Käyttämällä kierrätyspuuta varmistetaan puun pitkä käyttöikä ja fossiilisten CO2-päästöjen vähentäminen. Kierrätetty puu prosessoidaan korkean teknologian esipuhdistuskoneessa, jossa erotellaan kaikki epäpuhtaudet. Unilin on investoinut viimeksi kuluneiden kuuden vuoden aikana 40 miljoonaa euroa kierrätysteknologiaan.

Kronospan – kestävää tuotantoa

Kronospan on asettanut itselleen korkeat ympäristöstandardit. Vastuullisuus näkyy teollisessa tuotannossa monella eri osa-alueella. Tuotannossa huomioidaan vaihtoehtoiset energialähteet, ja puuta käytetään tehokkaasti sekä kierrätetään. Kronospan tuottaa oman sähkön ja lämmön lisäksi energiaa yhteistuotantolaitoksille, ja yrityksen pyrkimyksenä on kokonaan jätteetön talous.

Losán kunnioittaa ympäristöä

Hiilidioksidipäästöjä vähennetään hankkimalla raaka-aineet kestävästi hoidetusta metsästä ja sijoittamalla tuotantolaitokset hankintapaikkojen läheisyyteen. Tavoitteena on varmistaa, että tuotteet käsitellään oikein tuotannon kaikissa vaiheissa. Losánin viilutuotteet on mahdollista tilata FSC-® ja PEFC-sertifioituna.

Sertifioitujen tuotteiden tilaus

Halutessasi voimme käyttää tilauksissa puun alkuperäketjun hallinnan sertifiointijärjestelmää. Se avulla puuraaka-aineen kulkua pystytään seuraamaan aina metsästä markkinoille asti. Olethan yhteydessä ennen tilausta, mikäli haluat sertifioituja tuotteita. Sertifioitu toimitus vaatii erityiset toimintatavat ja dokumentaatiot, jotta ketju pysyy katkeamattomana aina puun hankinnasta lopputuotteen käyttäjälle asti.

FSC-merkki tarkoittaa, että tämän tuotteen materiaalien alkuperä on vastuullisesti
hoidetuissa metsissä.

FSC-ryhmäsertifikaattiin

PEFC-merkki tarkoittaa, että jokaisella puuta matkan varrella jalostaneella yrityksellä on PEFC:n mukainen puun alkuperän seurantajärjestelmä.

PEFC-ryhmäsertifikaattiin

Haluatko tietää lisää vastuullisista tuotteista?