Skip to main content

Palveleva kumppani vuodesta 1989

1989 Pekka Harkki myi edellisen liimalankaa ja puuviiluja valmistaneen yrityksensä, Harved Oy:n, Yhdysvaltoihin ja perusti Emport Ky:n Iittalaan. Yrityksessä työskenteli aluksi kolme henkilöä, ja se toimi puupohjaisten tuotteiden maahantuojana ja jakelijana. Tuotevalikoimassa oli mm. viiluja ja massiivipuuta. Emport toimi myös Harvedin valmistamien liimalankojen edustajana Suomessa.

1992 Emport siirtyi isompiin toimitiloihin Valkeakoskelle, Sammonkadulle. Yritys työllisti tuolloin neljä henkilöä. Puupohjaisten tuotteiden valikoima painottui enemmän levytuotteisiin, kuten MDF-, viilupintaisiin levyihin ja laminaattilevyihin. Emport jatkoi Harvedin liimalankojen edustajana.

1996 Emport osti Harvedin vanhat varasto- ja toimistotilat Lempäälän ja Valkeakosken rajalta Tikinmaasta ja siirsi toimintansa sinne. Henkilöstö koostui seitsemästä työntekijästä. Levytuotteiden valikoimaan lisättiin rimalevyjä ja puureunanauhoja. Yhdysvaltalainen omistaja lopetti Harvedin tuotannon Suomessa, joten liimalankatuotteet tulivat Emportin varastoon Englannista ja sen jälkeen Yhdysvalloista.

Luotettavat työntekijät niin konttorin kun varaston puolella ovat olleet vuosien varrella voimavara. Kiitos kuuluu ammattitaitoiselle henkilökunnalle!

Pekka, Olli ja Mikko Harkki

2001 Levytuotteiden varastointiin rakennettiin lisää varastotilaa.

2004 Emport aloitti oman liimalankatuotannon. Liimalankaliiketoiminta työllisti lähes puolet yrityksen henkilökunnasta, joka oli 13 henkeä. Liimalankatuotteissa panostettiin vientiin.

2005–2007 Levytuotteille rakennettiin uudet varastorakennukset.

2009 Aaltopahviteollisuuden vahvikenauhan kehitysprojekti aloitettiin. Emport investoi nauhan tuotantoon tarvittaviin laitteistoihin, ja sitä varten rakennettiin tuotantolinja. Levytuotteiden valikoimaan lisättiin melamiinipintaiset lastulevyt. Tilantarve kasvoi, ja uutta varastotilaa rakennettiin lisää.

Jälkeenpäin ajateltuna ralliharrastukseni toi mukanaan paljon hyviä taitoja. Paineensietokyky kasvoi ratin takana luonnollisesti, rallienglannista puhumattakaan! Tärkein opetus oli kuitenkin se, että jokaisella on työyhteisössä oma roolinsa yhteisen tavoitteen saavuttamisessa.

Olli Harkki

2010 Alkuvuonna käynnistettiin vahvikenauhan teollinen tuotanto ensimmäisenä Euroopassa. Kehitystyötä jatkettiin, ja tuotevalikoimaan lisättiin myös muita aaltopahvipakkauksissa käytettäviä nauhoja, kuten pakkausten avaamista helpottavia repäisynauhoja. Levytuotteiden valikoimaan lisättiin ABS-reunanauhat. Yrityksessä työskenteli 17 henkilöä.

2011 Kasvavan tilantarpeen vuoksi rakennettiin uusi varastorakennus. Viennin osuus liimalankatuotteiden ja vahvikenauhojen myynnistä kasvoi. Yritys työllisti 19 henkeä.

2012 Yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi.

2015 Liimalankatuotteiden ja vahvikenauhojen liiketoiminta myytiin joulukuussa Lemtapes Oy:lle, ja Emportista tuli Lemtapesin osaomistaja. Osa Emportin henkilökunnasta siirtyi Lemtapesin palvelukseen. Emport jatkoi levytuotteiden maahantuontia ja jälleenmyyntiä. Työntekijöitä oli 9 henkeä.

2016 Vuoden alussa toteutettiin sukupolvenvaihdos. Uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Olli Harkki ja hallituksen puheenjohtajaksi Mikko Harkki. Pekka Harkki päätti jatkaa Emportin hallituksessa.

2018 Investoimme levynnostimeen, joka toi helpotusta raskaiden levymateriaalien hallintaan varastossa. Lisäksi varastovalikoimaan päivitettiin asiakkaiden toiveiden mukaan OSB-levyllä ja lisättiin muutama mielenkiintoinen uutuus kuten PUR-pinnoitetut levyt.

2020–2021 Maailman kriisitilanteista huolimatta pystyimme pitämään varastovalikoiman suhteellisen stabiilina, lisättiin poppelivanerit ja Kronospan korkeapainelaminaatit valikoimaan. Emport työllistää 11 ammattilaista.

2022 Varastovalikoimaan saapui asennusvalmiita tuotteita, jotka nopeuttavat ja helpottavat eri tilojen sekä tilaratkaisujen viimeistelytöitä. Emportin osaomistama Lemtapes Oy siirtyi yhdysvaltalaisen H.B. Fullerin omistukseen joulukuussa tehdyllä yrityskaupalla, uutinen on luettavissa tästä linkistä.